waarom emondo

Waarom emondo

‘De reden om voor emondo TV meubel op maat te kiezen is niet alleen omdat we het leuk vinden om deze te ontwerpen, maar ook omdat we willen dat alle apparatuur veilig en overzichtelijk wordt opgeborgen.’

De meerwaarde van een AV meubel

Het concept van emondo is voortgekomen uit de persoonlijke Audio Video ervaring van Martin Struijk. In zijn rol als Accountmanager voor A-merk Audio Video apparatuur en als verkoopadviseur in vooraanstaande audio video winkels, bezocht hij vele fabrikanten in binnen- en buitenland en was hij betrokken bij advies en de de installatie van apparatuur bij klanten thuis.

Het viel hem op dat veel bestaande meubels zelden waren ontworpen met het oog op de geschiktheid voor apparatuur. Dit resulteerde vaak in het onvermogen om pas aangeschafte apparatuur in het meubel te plaatsen, of erger nog, mensen weerhielden ervan om favoriete apparatuur te kopen vanwege ongeschikte meubels. Een AV-meubel heeft echter veel meer te bieden. Denk aan de uitdaging om de stekkerdoos, netvoedingen, switches en andere netwerkapparatuur netjes op te bergen en kabelspaghetti te vermijden. Dit zijn essentiële functies die we door onze meubels met plezier oplossen.

Martin Struijk merkte ook op dat er veel zogenaamde “Audio Video meubels” op de markt waren, in feite gewone kasten met een labeltje erop geplakt. Deze standaardkasten bleken, vaak met een ombouw van spuitwerk of glas, gevoelig voor krassen, hadden dunne achterwandjes en de mogelijkheid voor een verantwoord kabelmanagement ontbrak. Het gebruikte materiaal had een negatieve invloed op de geluidskwaliteit, dit alles tegen relatief hoge prijzen.

Daarom streven we er bij emondo naar om hoogwaardige en functionele Audio Video meubels te ontwerpen die perfect passen bij de behoeften van onze klanten.

Meubels met belangrijke mogelijkheden

‘Om de veilige integratie van apparatuur in het interieur te waarborgen, zag ik talloze mogelijkheden voor op maat gemaakte Audio Video meubels, specifiek ontworpen voor het opbergen van apparatuur.’

Daarnaast viel het me op dat verschillende sectoren al gebruikmaakten van ‘customized’ producten, maar binnen de wereld van meubels voor apparatuur was deze benadering nog niet echt doorgedrongen. Dankzij onze uitgebreide functionele kennis en ervaring op het gebied van apparatuur, blijken we net even anders te denken. ‘We zijn uitstekend in staat om je deskundig advies te geven bij het creëren van een op maat gemaakt TV-meubel.’ Struijk ging op zoek naar de juiste meubelontwerpsoftware, waarmee speciale Audio Video meubels kunnen worden ontworpen. Na uitgebreide gesprekken met diverse meubelfabrikanten, vonden we de ideale samenwerkingspartner.

Wat doen we voor jou?

Ontwerp

Een TV meubel op maat laten maken? Klinkt ingewikkeld. Dat is het niet. Vertel ons je wensen en je ontvangt een 3D ontwerp van je favoriete Audio Video meubel.

Fabricage in Nederland

De nieuwste productietechnologieën worden ingezet, waarbij de modernste ontwerpsoftware en CNC zaagmachines vlekkeloos met elkaar samenwerken. Het voordeel? We bieden millimeter maatwerk voor een serieprijs!

Levering

Als onderdeel van onze service wordt een meubel van emondo door onze profesionele meubelmontagedienst gratis gemonteerd en geleverd*

Maatwerk voor een serieprijs

Elk nieuw ontwerp van begint met het openen van de moderne ontwerpsoftware. Dat deze werkwijze aansluit bij de huidige markt blijkt uit de grote diversiteit aan meubels die worden geproduceerd. Dagelijks zien we dat vele filmliefhebbers en muziekfanaten die op zoek zijn naar opbergoplossingen voor hun diverse apparatuur, kabels en accessoires. Inhakend op deze behoefte levert emondo unieke meubelontwerpen die niet zomaar in normale winkels zijn terug te vinden. Globaal worden er drie soorten meubels geleverd. Te weten, hifi meubels, soundbar meubels en meubels om een complete thuisbioscoop installatie in op te bergen.

We nemen alle relevante wensen en factoren in overweging bij het ontwerpen van op maat gemaakte meubels. Denk hierbij aan variabelen zoals afmetingen, kleuren, indeling, bekabeling en de specifieke apparatuur die moet worden opgeborgen. Al deze factoren worden nauwkeurig vertaald naar een ontwerp op maat. Bovendien heeft emondo in de afgelopen jaren regelmatig nieuwe functies toegevoegd om onze meubels nog beter te laten aansluiten op de opbergbehoeften van moderne audio- en videoliefhebbers.

Eenvoudig bestelproces

Het kiezen van je favoriete meubel hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij ons beginnen we met een soepel communicatieproces, dat begint met het invullen van onze handige keuzehulp of door een persoonlijk gesprek met ons team of dealer. Laat ons eenvoudigweg weten wat je wensen zijn, en wij zorgen voor een prachtig ontwerp op maat. Zodra je akkoord hebt gegeven voor het meubel, gaan onze ervaren meubelmakers aan de slag om jouw nieuwe meubel op maat te creëren. Op die manier leveren we hoogwaardige maatwerkmeubels, die overigens in Nederland worden geproduceerd.

Maatwerk meubels

Voor muziek- en film liefhebbers

Muziek-en film liefhebbers verbergen hun apparatuur graag in een TV meubel op maat van emondo. Waarom? Omdat een optimale combinatie van apparatuur, kabels, stekkerdoos en AV meubel leidt tot een mooier beeld en een beter geluid.’

Allereerst behoort je nieuwe TV meubel op maat natuurlijk voldoende stevig te zijn om het gewicht van de apparatuur te dragen en duurzaam genoeg om lang mee te gaan. We gebruiken uitsluitend A-kwaliteit plaatmateriaal. Om ongewenste trllingen te voorkomen voorzien we onze meubels bij voorkeur van een dubbel bovenblad en dubbele bodemplaat. 

Om je favoriete apparatuur eenvoudig te kunnen plaatsen, bieden wij de optie om je eigen breedte, hoogte en diepte te kiezen. Op die manier bieden onze meubels voldoende ruimte voor apparatuur met een compartiment breedte van 43,5 cm. Hierdoor kan apparatuur van gerenommeerde merken zoals DENON, NAD, MARANTZ, ARCAM, LINN en ROTEL eenvoudig worden opgeborgen. Ook de mogelijkheid om dieptematen te kiezen tussen 60 en 70 cm wordt zeer gewaardeerd. Hiermee ben je verzekerd van ‘een perfecte pasvorm’ voor al je apparatuur.

Kabelmanagement omvat verschillende aspecten die van cruciaal belang zijn voor een geoptimaliseerde audio-ervaring. Hierbij kun je denken aan het ordelijk opbergen van je stekkerdoos, het elimineren van kabelwarboel, en het gebruik van korte kabelverbindingen tussen je apparaten. Dit laatste zorgt ervoor dat de afstanden tussen je versterker en andere apparaten minimaal zijn, wat op zijn beurt leidt tot een verbeterde geluidskwaliteit dankzij verminderd signaalverlies. Bij emondo begrijpen we het belang van doeltreffend kabelmanagement voor een superieure audio-ervaring.

Apparatuur genereert warmte, dus het meubel moet voldoende ventilatieopeningen hebben om de warmteafvoer mogelijk te maken en oververhitting te voorkomen.

Het meubel moet voldoende opbergruimte bieden voor accessoires, zoals stekkerdoos, lichtnet filter en switch.

Het meubel moet ontworpen zijn zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de apparatuur voor installatie, onderhoud of het verwisselen van componenten.

Het meubel moet passen bij het interieur en de algemene esthetiek van de kamer of ruimte waarin het wordt geplaatst.

Als je de mogelijkheid wilt hebben om de apparatuur te verplaatsen, kan het handig zijn te verschuiven is.

Het meubel moet stabiel zijn om te voorkomen dat de apparatuur omvalt, vooral als het om zware apparaten gaat.

Het gekozen materiaal moet geschikt zijn voor de beoogde toepassing en duurzaam genoeg om lang mee te gaan.

Bij het overwegen van je nieuwe meubel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het voldoende gebruiksgemak biedt voor het gemakkelijk aansluiten van je apparatuur en het verwisselen van kabels aan de achterkant. Dit is cruciaal voor een schone stroomtoevoer en om een naadloze connectiviteit tussen je apparaten te waarborgen. Zo zijn de meubels van emondo ontworpen met deuren aan de achterkant die zorgen voor optimale bereikbaarheid, waardoor het stofvrij houden en aansluiten van je apparatuur aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Bovendien maakt dit ontwerp het achteraf wisselen van kabels een eenvoudige taak. Bij emondo begrijpen we het belang van gebruiksvriendelijkheid bij het aansluiten en beheren van je apparatuur.

Wij ontwerpen je nieuwe meubel zo dat het kan worden aangepast aan veranderende behoeften, zoals het achteraf toevoegen van nieuwe apparatuur. Vertel ons welke apparatuur je in de toekomst wilt toevoegen, en wij zorgen ervoor dat je deze apparatuur op dat moment ook kunt opbergen.

Made in Holland

'Smart industry'

De nieuwste productietechnologieën worden ingezet, waarbij de modernste ontwerpsoftware en CNC zaagmachines vlekkeloos met elkaar samenwerken. Dit staat ook wel bekend als ‘Smart Industry’. Het betekent investeren in technologie en vakkennis.  Een meubel van emondo wordt hierdoor niet alleen foutloos geproduceerd, door deze efficiente productie methode levert emondo bovendien maatwerk voor de prijs van een serie produkt.