Waarom kiezen voor emondo?

De reden om voor emondo TV meubel op maat te kiezen is niet alleen omdat we het leuk vinden om deze te ontwerpen, maar ook omdat we willen dat alle apparatuur veilig en overzichtelijk wordt opgeborgen.

Martin Struijk

Het idee

Het idee voor emondo ontstaat vanuit de persoonlijke winkelervaring van Martin Struijk. Voor zijn werk als Accountmanager van A-merk apparatuur en als verkoop-adviseur in de betere audio video winkels installeerde hij met regelmaat apparatuur aan huis. Het viel hem op dat de gebruikte meubels vrijwel nooit voor apparatuur geschikt was. “Daarnaast zag ik dat veel branches gebruik maakten van ‘customized’ producten, maar in de wereld van apparatuur is dit begrip nog niet echt door gedrongen.“

 

Meubels voor apparatuur

“Om zorg te dragen voor een veilige integratie van apparatuur in het interieur zag ik volop mogelijkheden voor meubels die speciaal voor audio video apparatuur worden gemaakt.”

Struijk ging op zoek naar de juiste meubel ontwerp software, waarmee de audio video meubels worden ontworpen. Na diverse gesprekken met allerlei meubelfabrieken werd de juiste partner gevonden. Een combinatie van factoren zoals afmeting, kleur, indeling, opties en specifieke klant wensen worden in kaart gebracht en vertaald naar een ontwerp.
De communicatie verloopt door een persoonlijk gesprek met emondo of met de dealer. Of door simpelweg de gegevens in te vullen op de website van emondo. Geïnspireerd door apparatuur wordt, in samenspraak met de fabriek, die is gevestigd in Nederland, een meubel volledig op maat gemaakt.

Moderne ontwerp software

Het customizen van producten is helemaal van deze tijd. Elk meubelontwerp van emondo start met het openen van moderne ontwerpsoftware. Dat deze werkwijze aansluit bij de huidige markt blijkt uit de grote diversiteit aan meubels die worden geproduceerd. Vele film- en muziekliefhebbers blijken op zoek te zijn naar een opbergoplossing dat een plaatst biedt aan zijn of haar apparatuur. Een uniek maatwerk meubel, speciaal voor apparatuur, dat niet zomaar in winkels terug te vinden is. 

Unieke mogelijkheden

We willen voorkomen dat de mooiste apparatuur verdwijnt in een kast die eigelijk voor servies of handdoeken is gemaakt. Daarom voegde Struijk unieke features toe. Ten eerste wordt kabel-spaghetti voorkomen door de ingebouwde technische ruimte. Deze handige ruimte biedt bovendien volop ruimte aan een betere stekkerdoos in vergelijking tot het standaard exemplaar van de bouwmarkt.
Ten tweede bieden deuren aan de achterkant van het meubel optimale bereikbaarheid. Ten derde, een klep of deur met luidsprekerdoek verbergt een soundbar of ‘centre’ luidspreker. Tot slot zorgen kabeldoorvoeren en een perfect kabel-management voor een betere prestatie van apparatuur.

Een beter geluid

Kabeldoorvoeren zorgen er bovendien voor dat er directe verbindingen ontstaan tussen de verschillende compartimenten van je meubel. Dat heeft als voordeel dat kabels tussen de apparaten zo kort mogelijk blijven.
Kortere kabels zijn niet alleen goedkoper, er ontstaat ook een beter geluid, want hoe korter de kabel, hoe minder verlies. Daarnaast maken kabeldoorvoeren het mogelijk om de netkabels en signaalkabels van elkaar te scheiden.

O ja …. Deuren aan de achterkant bieden optimale bereikbaarheid. Wel zo fijn tijdens het installeren, bij kabelwisselingen en bij het stofvrij houden van je apparatuur.

Persoonlijk advies

Ieder meubel is uniek

Profiteer van de jarenlange ervaring met advisering en integratie van audio video apparatuur.
Laat je bovendien begeleiden door de expertise van een emondo verkooppunt. Je bent op deze manier verzekerd van een optimaal advies bij de keuze van een persoonlijk TV  meubel op maat en een vlekkeloze integratie van nieuwe of bestaande apparatuur in je woonomgeving

Smart industry

Het voordeel van Smart Industry? Met moderne ontwerp software en CNC zaagmachines levert emondo maximale precisie en bieden we maatwerk voor een serieprijs.