Over emondo

meubels voor filmliefhebbers

Meubels voor apparatuur

De reden om voor emondo TV meubel op maat te kiezen is niet alleen omdat we het leuk vinden om deze te ontwerpen, maar ook omdat we willen dat alle apparatuur veilig en overzichtelijk wordt opgeborgen. 

Customized AV meubels

Het idee voor emondo ontstaat vanuit de persoonlijke winkelervaring van Martin Struijk. Voor zijn werk als Accountmanager van A-merk apparatuur en als verkoop-adviseur in de betere audio video winkels installeerde hij met regelmaat apparatuur aan huis.
Het viel hem op dat de gebruikte meubels vrijwel nooit voor apparatuur geschikt was. “Daarnaast zag ik dat veel branches gebruik maakten van ‘customized’ producten, maar in de wereld van ‘meubels voor apparatuur’ is dit begrip nog niet echt door gedrongen.“

Geinspireerd door apparatuur

“Om zorg te dragen voor een veilige integratie van apparatuur in het interieur zag ik volop mogelijkheden voor echter Audio Video die speciaal voor  apparatuur worden gemaakt.”

Struijk ging op zoek naar de juiste meubel ontwerp software, waarmee deze meubels kunnen worden ontworpen. Na diverse gesprekken met allerlei meubelfabrieken werd de juiste partner gevonden.
Een combinatie van factoren zoals afmeting, kleur, indeling, verrassende opties en specifieke klant wensen worden in kaart gebracht en vertaald naar een ontwerp op maat.
De communicatie verloopt door het invullen van de handige keuzehulp, een persoonlijk gesprek met emondo of met de dealer. Geïnspireerd door apparatuur wordt, in samenspraak met de fabriek, die is gevestigd in Nederland, een meubel volledig op maat gemaakt.

Ontwerp software

Elk meubel ontwerp van emondo start dan met het openen van moderne ontwerpsoftware. Dat deze werkwijze aansluit bij de huidige markt blijkt uit de grote diversiteit aan meubels die worden geproduceerd.
We zien dagelijks dat vele film- en muziekliefhebbers op zoek blijken te zijn naar een opbergoplossing dat een plaats biedt aan een brede verscheidenheid aan apparatuur. We ontwerpen en leveren daarom een uniek maatwerk meubel, speciaal voor apparatuur, dat niet zomaar in winkels terug te vinden is.

Verrassende opties

We willen voorkomen dat de mooiste apparatuur verdwijnt in een kast die eigelijk voor servies of handdoeken is gemaakt. Daarom voegde emondo de afgelopen jaren regelmatig nieuwe features toe, om de meubels meer aansluiting te geven op de wensen van de moderne Audio Video liefhebber.

Made in Holland

'Smart industry'

De nieuwste productietechnologieën worden ingezet, waarbij de modernste ontwerpsoftware en CNC zaagmachines vlekkeloos met elkaar samenwerken. Dit staat ook wel bekend als ‘Smart Industry’. Het betekent investeren in technologie en vakkennis.  Een meubel van emondo wordt hierdoor niet alleen foutloos geproduceerd, door deze efficiente productie methode levert emondo bovendien maatwerk voor de prijs van een serie produkt.