Ontdek je ideale thuis-bioscoop meubel

emondo TV meubel op maat

Een avondje naar je eigen thuis-bioscoop?

Je bent filmliefhebber en wilt (thuis op de bank) heerlijk genieten van je favoriete film, serie of muziekconcert? Dan staat een thuisbioscoop installatie wellicht op je verlanglijstje.
Bij een thuisbioscoop denk je in eerste instantie aan een 4K ultra HD beeldscherm, maar als aanvulling op een prachtig beeld is het geluid van film, muziek of game minstens zo belangrijk.

Stijlvol opbergen

Kies voor het veilig en verantwoord opbergen van je thuis-bioscoop installatie

Verberg je apparatuur

Organiseer je installatie

Het ideale thuis-bioscoop meubel

voor een indrukwekkend tv geluid

Als je het geluid van je TV wil verbeteren is een soundbar een populaire optie. Maar stel, je kiest voor een echt bioscoopsysteem met 5.1 of meer luidsprekers, dan wordt de uitdaging om alle apparatuur netjes weg te werken een stuk groter.
Want van het interieur (lees meubel) wordt verwacht dat het plaats biedt aan een surround versterker, bronapparatuur, televisie, kabels, stekkerdoos en niet te vergeten: de ‘centre’ luidspreker.

Als je ooit een hele bioscoop installatie in een meubel hebt ingebouwd dan weet je dat het netjes overzichtelijk en veilig wegwerken van alle appatuur en kabels een behoorlijke uitdaging is.
Het meubilair blijkt plotseling zelfs een belangrijk onderdeel
van je installatie te zijn. Daarom is een emondo thuis-bioscoop meubel een aantrekkelijke keuze, want om alle kabels (en dat zijn er nogal wat) perfect weg te werken wordt ieder emondo meubel voorzien van handige opties.
Je voorkomt bijvoorbeeld een wirwar aan kabels met praktische oplossingen zoals een technische ruimte met een ruim aantal kabeldoorvoeren en deuren aan de achterkant.

Essential meubels

Voorkom een wirwar aan kabels

Technische ruimte

Volgens de filosofie van emondo is een thuis bioscoop meubel met een ingebouwde technische ruimte een absolute ‘must have’. Als onderdeel van een verantwoord kabelmanagement biedt deze handige ruimte voldoende plaats aan je stekkerdoos, adapters en overtollige kabels.

Kabel-management

Optimale bereikbaarheid

De apparatuur schuif je over het algemeen zo het meubel in. Tijdens het aansluitproces van alle apparatuur en luidsprekers blijkt het verbinden van alle apparatuur en luidsprekers een hele klus. Een simpele oplossing, maar eentje waar je veel plezier van hebt is de toepassing van deuren aan de achterkant. Deze achterdeuren zorgen voor een optimale bereikbaarheid tijdens het installeren of bij latere wisselingen van apparatuur en kabels. Bovendien wordt het stofvrij houden van je apparatuur ook een heel stuk eenvoudiger.

De optimale match

Een optimaal samengestelde thuis bioscoop is een samenspel van een vele factoren. Dan doelen we op een optimale match van alle luidsprekers, versterker, kabels en kabelmanagement. Maar ook de interactie met de kamer akoestiek, de opstelling van je 5.1 luidsprekers, (links, rechts, centre, links achter, rechts achter en subwoofer) het afregelen en tunen van de installatie zijn mede bepalend voor de prestatie van de thuis-bioscoop.

tv meubel op maat

De perfecte plaatsing

Een van de belangrijkste luidsprekers in een surround opstelling is de ‘centre’ luidspreker. Deze weergever verzorgt de dialogen in de film met de taak deze zo helder en verstaanbaar als mogelijk te laten klinken. Voor het beste thuis-bioscoop geluid wordt deze weergever dicht in de buurt van het beeldscherm (op oorhoogte) geplaatst. 
Het is de taak van emondo om je nieuwe thuisbioscoop meubel aan te passen aan de afmeting van de deze dialoog luidspreker.

De 'centre' luidspreker: van groot belang

Luidsprekerdoek

De kans is vrij groot dat je de ‘centre’ onzichtbaar wilt wegwerken achter een klep of deur voorzien luidsprekerdoek?
Geen probleem, ook dit behoort tot het maatwerk concept van emondo. Het akoestische doek wordt door een erkende meubelstoffeerder om een speciaal frame gespannen en is leverbaar in vele kleuren. Hierdoor vormt een thuisbioscoop meubel voorzien van luidsprekerdoek bovendien een aanwinst voor je interieur.

Kleur combinaties:

Binnen het emondo maatwerk concept bepaal je zelf de kleuren van buitenkant, binnenkant, deuren en luidsprekerdoek. Als de uni-kleuren in deze trendwereld met elkaar worden gecombineerd, is het resultaat een modern klassiek ontwerp.

Een tip voor het luidsprekerdoek? Kies bijvoorbeeld antraciet.

Modern Classics

LightUrban

Een thuis-bioscoop meubel in koele combinatiematerialen, zoals een ombouw in Halifax licht eiken en stof grijs voor de binnenkant. Neutrale grijstinten die de link met stedelijke charme creëren, vullen de trendwereld LightUrban aan.

Een tip voor het luidsprekerdoek? Kies bijvoorbeeld licht grijs

De keuze van je 'centre' luidspreker?

Ter inspiratie hebben we (volkomen willekeurig) enige voorbeelden verzameld van ‘centre’ luidsprekers die we met regelmaat in een meubel laten verdwijnen. Staat het merk van je keuze er niet bij of heb je andere voorkeur? Laat tijdens de offerte aanvraag de maatvoering van je favoriete ‘centre’ luidspreker weten en we passen het meubel graag voor je aan.

Een sublieme thuis bioscoop
Dynaudio Evoke
Dali loudspeakers
een rijkdom aan details en een breed geluidsbeeld
Thuis bioscoop integratie
tot op de millimeter op maat
Thuis bioscoop integratie
tot op de millimeter op maat
Previous
Next

DALI Opticon VOKAL

Een prachtige dialoog luidspreker van DALI met dubbele hybride tweeter voor een uiterst gedetailleerd geluidsbeeld zonder vervorming.

DALI Oberon VOKAL

Dankzij het unieke SMC-magneetsysteem geeft de DALI Oberon Vokal het film- en muziek geluid en effecten dynamisch en gedetailleerd weer

Dynaudio C25

Een sublieme centerspeaker waarmee stemmen in films en series tot in de meest fluisterzachte scenes perfect verstaanbaar weergegeven.

B&W HTM72

De HTM72 is de compacte center luidspreker uit de 700 serie. De HTM72 S2 voorziet je home cinema van een superieure stemweergave.