Een heerlijk avondje film kijken?

Integreer je installatie in een emondo thuisbioscoop meubel

Je wilt thuis op de bank heerlijk naar je favoriete film of muziekconcert kijken? Dan staat een thuisbioscoop installatie wellicht op je verlanglijstje. Bij een thuisbioscoop denk je in eerste instantie aan een 4K ultra HD beeldscherm, maar als aanvulling op een prachtig beeld is het geluid minstens zo belangrijk.

Als het aankomt op de keuze van apparatuur heeft iedereen een persoonlijke voorkeur of laat zich adviseren door een deskundige winkelier. Het blijkt wat lastiger te worden als het aankomt op het overzichtelijk wegwerken van de hele thuisbioscoop in de woonomgeving. Want, waar laat je al die componenten die ervoor zorgen dat je midden in je eigen bioscoop zit?
Een emondo thuisbioscoop meubel biedt een aantal handige opties:

  • Kies je eigen indeling, afmeting en kleur.
  • Verberg je 'centre' luidspreker achter een klep met doek.
  • Kies voor deuren aan de achterkant.
  • Integreer een technische ruimte technische ruimte.

Het resultaat? De apparatuur is makkelijker te installeren en er ontstaat rust en ruimte in je meubel. Voeg daarbij de toegenomen veiligheid en betere prestatie en je hebt wellicht het ideale thuisbioscoop meubel gevonden?

TV geluid verbeteren?
Verberg je 'centre' luidspreker achter een klep met luidsprekerdoek
emondo Studio TV meubel op maat
Kies voor een klep met luidsprekerdoek
Je 'centre' luidspreker uit het zicht?
emondo TV meubel op maat
TV geluid verbeteren?
Verberg je 'centre' luidspreker achter een klep met luidsprekerdoek
emondo Studio TV meubel op maat
het past altijd ...
Voor welke installatie je ook kiest
emondo TV meubel op maat
previous arrow
next arrow
Slider

emondo Studio

een thuisbioscoop meubel op maat? Naar emondo Studio

emondo Style met Opticon vokal
Een thuisbioscoop meubel op maat? Naar emondo Style

Afhankelijk van je wensen, interieur en budget zijn er diverse geluidssystemen op de markt. Voor informatie over soundbars verwijzen we graag naar de soundbar TV meubels.
Als je voor een echt bioscoopsysteem met 5.1 of meer luidsprekers kiest dan wordt de uitdaging wat groter. Want van het interieur wordt verwacht dat het plaats biedt aan een surround versterker, bronapparatuur, televisie, kabels, stekkerdoos en niet te vergeten: de ‘centre’ luidspreker.

Organiseer je thuisbioscoop installatie

Kies voor een verantwoord kabelmanagement!

Het meubilair blijkt plots een belangrijk onderdeel van de installatie te zijn. Daarom bied emondo maatwerk thuisbioscoop meubels boordevol handige opties. Zoals bij de emondo Style of emondo Studio bepaal je helemaal zelf je ideale indeling, afmeting en kleur.
Volgens de filosofie van emondo is een ingebouwde technische ruimte een absolute ‘must have’. Als onderdeel van een verantwoord kabelmanagement biedt deze handige ruimte voldoende plaats aan je stekkerdoos, adapters en overtollige kabels.

Voor welke 'centre' luidspreker je ook kiest, hij past altijd in een emondo thuis-bioscoop meubel dat op maat wordt gemaakt.

emondo Style met Opticon vokal

Een indrukwekkend geluid?

Integreer een 'centre' luidspreker

Wie ooit een hele bioscoop installatie in een meubel heeft ingebouwd weet dat het netjes overzichtelijk en veilig wegwerken een behoorlijke uitdaging is. Daarom zorgen deuren aan de achterkant voor optimale bereikbaarheid tijdens het installeren of bij latere wisselingen van apparatuur en kabels. (zie onder)
Een van de belangrijkste luidsprekers van een thuisbioscoop is de ‘centre’ luidspreker.
Je nieuwe thuisbioscoop meubel wordt natuurlijk aangepast aan de afmeting van de deze dialoog luidspreker. Je wilt graag dat de ‘centre’ onzichtbaar wordt weggewerkt achter een klep of deur voorzien luidsprekerdoek?
Geen probleem, dit akoestische doek wordt door een erkende meubelstoffeerder om een speciaal frame gespannen en is leverbaar in vele kleuren. Hierdoor vormt een thuisbioscoop meubel voorzien van luidsprekerdoek bovendien een aanwinst voor je interieur.

TV geluid verbeteren?
Verberg je 'centre' luidspreker achter een klep met luidsprekerdoek
emondo TV meubel met DALI VOKAL
Tot op de millimeter aangepast aan je 'centre' luidspreker
emondo TV meubel op maat
afbeelding: DALI Vokal centre luidspreker
het past altijd ...
Voor welke installatie je ook kiest
emondo TV meubel op maat
emondo thuisbioscoop meubel acherkant
# Het ultieme thuisbioscoop meubel
met een technische ruimte, kabeldoorvoeren
en deuren aan de achterkant
emondo thuisbioscoop meubel acherkant
previous arrow
next arrow
Slider

Ontdek de thuisbioscoop meubels van emondo

Resonanties en ongewenste trillingen

Hoe te voorkomen?

Het geluid ‘lees trillingen’ van je luidsprekers, maar ook de geïntegreerde ‘centre’ weergever kan ongewenste trillingen veroorzaken. Om deze ongewenste bijverschijnselen te voorkomen voorzien we het emondo meubel graag een tweede laag.
Hierdoor ontstaat een dubbellaags meubel dat een extra zware bouwkwaliteit biedt. Daarom is een emondo thuisbioscoop niet alleen stijlvol om te zien, het levert ook een bijdrage aan de prestatie van je Home Cinema systeem.

Een ruimtelijk TV geluid?

De ideale hoogte van je 'centre' luidspreker

De opstelling van een 'centre' luidspreker blijkt van grote invloed op de kwaliteit van het geluid. Omdat we zorgen voor een gedetailleerd en ruimtelijk geluid plaatsen we deze luidspreker natuurlijk op luisterhoogte.

 

tv meubel op maat