1. Ontstaan van emondo's concept

Emondo’s concept vindt zijn oorsprong in de rijke Audio Video-ervaring van Martin Struijk. In zijn rol als Accountmanager voor toonaangevende A-merk Audio Video-apparatuur en als verkoopadviseur in gerenommeerde audio- en videowinkels heeft hij talloze fabrikanten in binnen- en buitenland bezocht en was hij betrokken bij het adviseren en installeren van apparatuur bij klanten thuis. Tijdens het installeren van apparatuur viel het Martin herhaaldelijk op dat de geselecteerde meubels zelden waren ontworpen met het oog op de geschiktheid voor AV-apparatuur. Dit resulteerde vaak in de onmogelijkheid om pas aangeschafte apparatuur in het meubel te plaatsen, of erger nog, het ontmoedigde mensen om hun favoriete apparatuur aan te schaffen vanwege de ongeschiktheid van het meubel. Naast voldoende opbergruimte en optimale toegankelijkheid biedt een AV-meubel echter nog veel meer. Het zou op maat moeten worden gemaakt, maar denk ook aan de uitdaging om stekkerdozen, netvoedingen, switches en andere netwerkapparatuur netjes op te bergen, evenals het vermijden van kabelspaghetti en te zorgen voor optimale bereikbaarheid vanaf de achterkant van het meubel. Dit zijn essentiële functies die we met plezier oplossen.

2. Stijlvolle Audio Video meubels: Integratie met interieur

‘Om de veilige integratie van apparatuur in het interieur te waarborgen, zagen we talloze mogelijkheden voor op maat gemaakte Audio Video-meubels,” aldus Struijk. Omdat het TV meubel ook een aanvulling moet vormen op het interieur, spelen kleur en design een cruciale rol. Een opvallend punt is dat emondo geen glas- of spuitwerk aan de buitenkant toepast, dit in tegenstelling tot veel collega-meubelfabrikanten. Waarom niet? Onze ervaring leert dat deze materialen in de praktijk weliswaar mooi zijn, maar ook gevoelig voor krassen. In plaats daarvan bieden we hoogwaardig en duurzaam plaatmateriaal van EGGER, verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment krasbestendige houtstructuren en talloze kleuren en tinten. Of kies voor ons zijdezachte Perfect Sense kastmateriaal als je een voorkeur hebt voor strak spuitwerk.

3. Millimeter Maatwerk: innovatieve benadering

Een ander opvallend kenmerk van emondo is dat ze ‘customized’ maatwerk oplossingen bieden, iets wat in andere sectoren al gebruikelijk was, maar binnen de wereld van AV-meubels nog niet zo gangbaar was. Dankzij hun uitgebreide functionele kennis en ervaring op het gebied van apparatuur, onderscheidt emondo zich door een innovatieve benadering. “We zijn uitstekend in staat om deskundig advies te geven bij het creëren van een op maat gemaakt TV-meubel.” Om meubels te ontwerpen, ging Struijk op zoek naar de juiste meubelontwerpsoftware voor speciale Audio Video-meubels. Na uitgebreide gesprekken met diverse meubelfabrikanten vonden ze de ideale samenwerkingspartner.

4. Maatwerk tegen Serieprijs: Efficiënte Productie

Om maatwerk te kunnen leveren begint elk nieuw ontwerp begint met het openen van ontwerpsoftware. Deze moderne ‘ontwerptool’ is direct gekoppeld aan geavanceerde CNC zaagmachines, wat resulteert in een efficiënt productieproces. Het voordeel van dit Smart Industry ontwerp- en productieproces? Ieder meubel wordt niet alleen foutloos geproduceerd, maar ze bieden ook maatwerk tegen een serie prijs! Dat deze werkwijze aansluit bij de huidige markt, blijkt uit de grote diversiteit aan meubels die worden geproduceerd. Dagelijks zien ze dat veel filmliefhebbers en muziekfans op zoek zijn naar opbergoplossingen voor hun diverse apparatuur, kabels en accessoires. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, levert emondo unieke meubelontwerpen die je niet zomaar in reguliere winkels aantreft. emondo levert in grote lijnen drie soorten Audio Video meubels: HiFi meubels, Soundbar TV mebels, en Thuisbioscoop meubels.

5. Meer dan meubelmakers: toegevoegde waarde van kennis

Meubelmakers zijn er genoeg, maar bij emondo beschikken we aanvullend over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van apparatuur. Onderscheidende kennis die je je niet zomaar eigen maakt. Hierdoor weten precies aan welke eigenschappen een meubel voor apparatuur moet voldoen. We vragen daarom niet alleen naar afmetingen, kleuren, indeling, bekabeling, stekkerdoos en accessoires. Maar ook naar de specifieke apparatuur die moet worden opgeborgen. Al deze factoren worden nauwkeurig in kaart gebracht en vertaald naar een op maat gemaakt ontwerp. Vanuit die werkwijze heeft emondo in de afgelopen jaren regelmatig nieuwe functies en opties toegevoegd om hun meubels nog beter te laten aansluiten op de opbergbehoeften van moderne audio- en videoliefhebbers. Denk hierbij aan een ingebouwde technische ruimte om bijvoorbeeld je stekkerdoos op te bergen en deuren aan de achterkant voor optimale bereikbaarheid tijdens het installeren. Ook kies je voor zoveel kabeldoorvoeren als je maar wilt. Dit voorkomt niet alleen kabelwirwar, het levert bovendien een bijdrage aan een beter geluid, want door korte kabelverbindingen tussen de apparaten wordt het signaalverlies beperkt.

6. Eenvoudig kiezen en bestellen: klantgerichte service

Het kiezen van je favoriete meubel hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kies eenvoudig model in de shop en laat deze verder aan je wensen aanpassen. Nog meer maatwerk nodig? Dat kan natuurlijk ook. Start dan met het invullen van hun handige keuzehulp of door een persoonlijk gesprek met hun team of een dealer. Laat hen eenvoudigweg weten wat je wensen zijn en zij zorgen voor een prachtig op maat gemaakt ontwerp. Zodra je akkoord hebt gegeven voor het meubel, gaan hun ervaren meubelmakers aan de slag om jouw nieuwe meubel op maat te creëren. Op die manier leveren ze hoogwaardige maatwerkmeubels, die overigens in Nederland worden geproduceerd.

Hulp nodig bij het opbergen van je apparatuur?

Soundbar meubels

Soundbar meubels

Soundbar meubels

TV meubel op maat

HiFi meubels

TV meubel op maat

Soundbar meubels

TV meubel op maat

Bioscoop meubels