Het belang van een lichtnet filter

Zo voorkom ik kwaliteits verlies

Niet elk apparaat heeft het even hard nodig, maar wat emondo betreft verdient een netfilter een centrale plaats in je HiFi meubel.

Schone stroom voor je apparatuur

Wat doet een lichtnet filter
voor mij?

Verwijdering van elektrische ruis: Het lichtnet kan verschillende vormen van elektrische ruis bevatten, zoals hoogfrequente ruis en harmonische vervorming. Een lichtnetfilter kan helpen bij het filteren en verminderen van deze ruis, waardoor een schonere stroomtoevoer naar de audioapparatuur wordt geboden. Dit kan resulteren in minder vervorming, meer rust en dus een betere geluidsweergave.

Vermindering van elektromagnetische interferentie: Elektromagnetische interferentie, veroorzaakt door andere elektrische apparaten in de omgeving, kan de audioprestaties negatief beïnvloeden. Een lichtnetfilter kan helpen bij het verminderen van elektromagnetische interferentie, waardoor een schonere en storingsvrije voeding naar de audioapparatuur wordt geleverd.

Bescherming tegen spanningspieken en piekstromen: Lichtnetfilters kunnen ook dienen als overspanningsbeveiliging, waarbij ze de audioapparatuur beschermen tegen onverwachte spanningspieken en piekstromen in het lichtnet. Deze spanningspieken kunnen schade veroorzaken aan de apparatuur en de geluidskwaliteit negatief beïnvloeden. Het lichtnetfilter zorgt voor een stabiele en veilige stroomtoevoer, waardoor de audioapparatuur wordt beschermd