Audio essentials

Als het gaat om het genieten van muziek (of film) dan beschikken veel liefhebbers over een zorgvuldig samengestelde installatie, Apparatuur en kabels zijn op elkaar zijn afgestemd. De klankmatige eigenschappen van alle componenten bij elkaar vormen een soort meerwaarde. Maar, hoe verberg je al die mooie HiFi apparatuur, terwijl we ook willen dat de kwaliteit omhoog gaat?

Prestatie & design

Zorgt een HiFi meubel voor een beter geluid?

Ja, absoluut. Vanuit onze jarenlange expertise met advies en levering van de betere apparatuur zijn wij tot de ontdekking gekomen dat het met de standaard meubels in ieder geval niet werkt.

Standaard meubels (en zelfs zogenaamde HiFi meubels) bieden doorgaans geen voorzieningen voor de integratie van apparatuur?  Bij emondo vinden we dat een HiFi meubel over bepaalde basis eigenschappen moet beschikken om de titel van HiFi meubel te kunnen dragen.
Over welke basis eigenschappen zou een HiFi meubel dan beschikken?

Ga voor de beste prestaties

HiFi meubel eigenschappen

Voorkom een wirwar aan kabels en integreer een technische ruimte

Meubels die helpen om kabelspaghetti voorkomen?

In veel huishoudens blijkt het een ondragelijke kabel-spaghetti te zijn  als je in de buurt van de apparatuur komt. Hoe kunnen we dat oplossen? Heel eenvoudig. 
Laat je HiFi meubel voorzien van een absolute ‘must have’: een ingebouwde technische ruimte. In deze handige ruimte  verbergen we je stekkerdoos, overtollige kabels en netadapters.

De indeling van je audio meubel

Zorg voor een ideale indeling die past bij je apparatuur. Hierdoor ben je in de gelegenheid om de kabels tussen de apparaten zo kort mogelijk te houden. Een groot voordeel voor je geluid. Immers, hoe korter de kabels, hoe minder het verlies of invloed van magnetische velden van bijvoorbeeld stroomkabels.

The Boxx

Prachtig van buiten en slim van binnen. Dat lukt als je kiest voor The Boxx van emondo. Dit fraaie audio meubel biedt veel ruimte en alle opties zodat je een Hifi installatie perfect kunt opbergen.
Een technische ruimte, koelopeningen, voldoende kabeldoorvoeren, een dubbel bovenblad en een dubbelzijdige bodemplaat? Deuren aan de achterkant? The Boxx biedt het allemaal.
emondo The Boxx TV meubel op maat
tv meubel op maat

Een stekkerdoos van de bouwmarkt …?

Kies je voor een plastic stekkerdoos van de bouwmarkt? Nee toch…? Gelukkig ontdekken veel muziek- en film liefhebbers de volledig afgeschermde stekkerblokken van bijvoorbeeld Supra, AudioQuest of Isotek.
Zo’n hoogwaardig stekkerblok houdt elektrische straling tegen door het gebruik van een aluminium chassis. Maar, deze stekkerdoos is vrij groot en waar laat ik hem dan? De oplossing die emondo biedt is de ingebouwde technische ruimte. Dit speciale opbergvak biedt voldoende ruimte aan de grotere afmeting van het stekkerblok.

Meubels zorgen voor de beste prestaties

Een technische ruimte voorkomt een wirwar aan kabels

Optimale bereikbaarheid

Een HiFi meubel van emondo biedt nog een handigheidje. Deuren aan de achterkant zorgen voor een optimale bereikbaarheid van je apparaten. Bovendien wordt het stofvrij houden van je apparatuur ook een stuk eenvoudiger. 

Kabeldoorvoeren

Kabeldoorvoeren verbinden de technische ruimte met ieder compartiment waarin apparatuur staat opgesteld. Door het meubel te voorzien van meerdere kabeldoorvoeren zijn we in staat om de stroomkabels en interlinks tussen de apparaten zoveel mogelijk te van elkaar te scheiden.

emondo Studio TV meubel op maat

Koeling nodig?

Wordt je HiFi apparatuur in het meubel warm, zelfs te warm naar je zin? Kies dan voor een klep of deur met warmte doorlatend luidsprekerdoek. De achterwanden worden deels open gelaten, waardoor de warmte van een apparaat ook via de achterkant wordt afgevoerd

Robuuste bouwkwaliteit

Een dubbel bovenblad en een dubbele onderplaat. Daarmee levert emondo een bijdrage om ervoor te zorgen dat apparatuur geen last krijgt van ongewenste trillingen.

_emondo-thuisbioscoop-meube

Offerte op maat

Een offerte aanvragen ingewikkeld? Nee hoor, dat is heel simpel. Vul het offerte formulier in en je ontvangt  binnen een aantal werkdagen een 3D ontwerp met vrijblijvende prijsopgave.

Ga voor de beste prestaties

HiFi meubel eigenschappen

Zorg voor schone stroom

Netfilters bieden een schonere voeding voor je apparaten.  Afhankelijk van de uitvoering en kwaliteit van het netfilter verdient deze wat ons betreft een centrale plaats in je HiFi meubel. 

HiFi meubel advies

Op onze advies pagina hebben we alle factoren in kaart gebracht die van invloed zijn op de keuze van je ideale HiFi meubel op maat. Inspiratie nodig? Op onze modellen pagina hebben, op basis van onze meest populaire meubels, alvast kant en klare modellen voor je uitgedacht.

emondo meubel design