Soundbar TV meubels

Geniet van muziek of film

emondo TV meubel op maat

Met de komst van de platte tv is de beeldkwaliteit steeds beter geworden. Denk daarbij aan de indrukwekkende beeldkwaliteit van bijvoorbeeld de Panasonic 4K OLED en Samsung QLED tv’s. Helaas is de platte tv niet instaat om de geluidskwaliteit van je favoriete film of serie op hetzelfde hoge niveau als het beeld te plaatsen. Dat is natuurlijk jammer, want het ontbreken van een dynamisch en gedetaillerd geluidsveld gaat ten koste van de beleving van je favoriete film, concert of serie.

Bluesound Pulse soundbar in een emondo TV meubel op maat

Soundbar

Gelukkig worden er door vele fabrikanten geluidsoplossingen ontwikkeld die wel leiden tot een prachtige geluidskwaliteit. Denk daarbij aan een complete thuisbioscoop installatie, maar voor wie het wat eenvoudiger wil houden is de soundbar een uitstekende oplossing. 

De plaats van je soundbar

Maar, wat is een soundbar precies? Simpel gezegd is een soundbar is een balk met luidsprekers en een ingebouwde versterker die wordt aangesloten aan je televisie. Voor het  beste resultaat wordt deze belangrijke luidspreker vlak voor of onder de televisie plaatst.

Integratie in je interieur

Maar dan komt het, het wegwerken van deze luidspreker plots een probleem, want de televisie fabrikanten blijken niet of nauwelijks rekening te houden met de plaatsing van een soundbar. Maar, hoe integreer je zo’n soundbar dan wel netjes in je interieur?

Soundbar TV meubels

Een van de belangrijkste luidsprekers in een bioscoop opstelling is de soundbar. Deze weergever zorgt dat het totale geluid van de film of muziek wordt verbeterd met de taak deze zo helder en verstaanbaar als mogelijk te laten klinken. Voor het beste thuis-bioscoop geluid wordt deze weergever dicht in de buurt van het beeldscherm (op oorhoogte) geplaatst. Het is de taak van emondo om je nieuwe soundbar TV meubel aan te passen aan de afmeting van de deze belangrijke luidspreker.

Hub

Op zoek naar thuis bioscoop meubel met een klep met luidsprekerdoek, een technische ruimte en deuren aan de achterkant? Kies dan voor de Hub van emondo

Pulse sb

De emondo Pulse sb, een veelzijdig AV meubel dat speciaal wordt gemaakt voor je Bluesound Pulse soundbar

Classic (nieuw)

Een strak vorm gegeven soundbar TV meubel met een klep met volledig luidsprekerdoek? Kies dan voor de Classic van emondo

Vision

De emondo Vision, een veelzijdig AV meubel met de mogelijkheid om het aan de muur op te hangen. Speciaal gemaakt voor een breed scala aan soundbars.

kleuren

Binnen het emondo maatwerk concept bepaal je zelf de kleuren van buitenkant, binnenkant en deuren. Als de uni-kleuren in deze trendwereld met elkaar worden gecombineerd, is het resultaat een modern klassiek ontwerp.

Luidsprekerdoek

Wil je een soundbar onzichtbaar wegwerken achter een klep of deur voorzien luidsprekerdoek?
Geen probleem, ook dit behoort tot het maatwerk concept van emondo.

tv meubel op maat met opties

Opties

Het ‘customizen’ van je favoriete soundbar TV meubel is helemaal van deze tijd. Kies voor een eigen unieke indeling en maak het meubel van je keuze helemaal af door een keuze uit verrassende opties.

Kabel-management

Kabel-spaghetti voorkomen?

Ook een soundbar TV meubel wordt voorzien van techniek. Een stekkerdoos, een multimedia speler, een netwerk switch, adapters. Voordat je het weet heb je te maken met een wirwar aan kabels. Volgens de filosofie van emondo is een ingebouwde technische ruimte daarom een absolute ‘must have’. Als onderdeel van een verantwoord kabelmanagement is deze handige ruimte behulpzaam bij het voorkomen van kabel-spaghetti.

tv meubel op maat achterkant

essential soundbars

Als je op zoek bent naar een soundbar, voor welke soundbar kun je dan het beste kiezen? Een heel simpel antwoord is er natuurlijk niet te geven. Wil je bijboorbeeld alleen het geluid van je TV verbeteren, of zoek je ook aanvullende mogelijkheden. Spotify of internet radio luisteren als de TV uit staat? Hoogte kanalen voor een echte bioscoop sfeer met Dolby Atmos? Onderstaand een aantal suggesties. Dit lijstje is alles behalve compleet, want voor een (luister)advies verwijzen we je graag naar je audio video winkelier.

Bluesound Pulse 2i soundbar in emondo tv meubel op maat

Bluesound Pulse 2i soundbar

De Bluesound Pulse soundbar met een vermogen van 120 watt bedien je met het onvolprezen BluOS app. Of via lekker simpel met de optionele infrarood afstandsbediening.
De Pulse Soundbar 2i beschikt over een HDMI (e)ARC ingang voor een perfecte communicatie met je TV.  Daarnaast heeft de de Soundbar 2i een analoge stereo lijningang en een digitale optische ingang. Bedraad of draadloos kan de optionele subwoofer worden aangesloten. De afmeting van de Bluesound Pulse 2i soundbar: 14 x 107 x 7 cm (hxbxd)

Sonos Arc

Stream je favoriete muziek of radioprogramma met de Sonos-app of met Apple AirPlay 2 wanneer je tv uitstaat. Met elf krachtige drivers biedt de nieuwe Arc van SONOS een heerlijk geluid. De Arc kan aan de muur worden bevestigd op een emondo maatwerk meubel worden geplaatst. Door de naar boven- en zijwaarts gerichte drivers is de Arc minder geschikt om in een meubel te worden geplaatst. Gelukkig biedt emondo voldoende mogelijkheden om de SONOS arc op een stijlvolle wijze op je meubel te plaatsen. Afmeting Sonos Arc: 87 x 114,7 x 11.5 cm (hxbxd)

DALI KATCH ONE

De DALI Katch One biedt een heerlijk diepe bas weergave bij actiefilms en een verstaanbaar stemgeluid wanneer je naar het nieuws kijkt. Is de Katch one ook geschikt voor muziekliefhebbers? Ja zeker, want door 4 x 50 Watt piek ‘closed loop’ Klasse-D versterkers wordt een prachtig geluid opgebouwd. Een prachtig design wanneer hij aan de muur hangt met zijn twee leren banden, maar de KATCH ONE voelt zich ook goed thuis op een plank of kast, met de meegeleverde houten voetjes. Als je deze soundbar toch liever uit het zicht wilt plaatsen dan ontwerpen we bij emondo graag een Dali Katch soundbar TV meubel op maat.
De afmeting van de DALI Katch One met voet: 16.4 x 86 x 69 cm (hxbxd)

SONOS Playbar

Wie kent hem niet, de SONOS Playbar. Vul je kamer met het prachtig , hifi-bioscoopgeluid of stream je favoriete muziek naar deze populaire SONOS Playbar. Als je op zoek bent naar een TV meubel op maat om je SONOS Playbar in op te bergen dan maken we bij emondo graag een mooi meubel voor je.

Afmeting SONOS Playbar: : 8.5 x 90 x 14 cm (hxbxd)

Samsung Cinematic soundbar

Deze strakke soundbar van Samsung  is ontworpen met 9 afzonderlijke luidsprekers, ieder met een eigen versterker. Wide-range tweeters zorgen ervoor dat er door de hele kamer hetzelfde gelijkmatig geluid klinkt. Creëer extra functies met de Samsung Multiroom app.

Afmeting Samsung Cinematic soundbar: : 7.8 x 106 x 13.5 cm (hxbxd)